Utviklet metode for sertifisering av likestilling – vant YS-prisen
Gruppen bak sertifiseringsprosjektet «Likestilt arbeidsliv» er tildelt årets likestillingspris fra fagforbundet YS. Prisen har vært delt ut i 30 år på rad.
NTB/Bibiana Dahle Piene:
– «Likestilt arbeidsliv» er et glimrende eksempel på hvordan vi kan jobbe praktisk, systematisk og strategisk for å styrke likestilling og mangfold i arbeidslivet, sier YS-leder Jorunn Berland.
Bak prosjektet står Helle Ingeborg Mellingen, Merethe Anette Ryen, Ingrid Michalsen og Bent Sigmund Olsen. Prosjektgruppen har jobbet med å etablere et system for sertifisering av likestillings- og mangfoldsarbeidet i offentlige og private virksomheter.
– «Likestilt arbeidsliv» er et godt eksempel på at det er mulig å utvikle nye måter å jobbe for likestilling i arbeidslivet, sier Berland.
I juni i år ble de 15 første bedriftene sertifisert. De er blitt målt på blant annet hvordan likestillings- og mangfoldsarbeidet er integrert i virksomheten, forebygging og forhindring av trakassering og utenforskap, samt om bedriftene har lagt til rette for likestilt foreldreskap.
– Prosjektet har synliggjort hvordan man kan jobbe praktisk, systematisk og strategisk for å styrke likestilling og mangfold i private og offentlige virksomheter, heter det i juryens begrunnelse.
Formålet med prisen, som har vært delt ut siden 1988, er å stimulere til økt innsats for å fremme likestilling og like muligheter for alle. Sertifisering som metode for å skape endring har tidligere vært brukt i andre sammenhenger i Norge.
«Likestilt arbeidsliv» er et samarbeid mellom de to fylkeskommunene i Agder og Næringsforeningen i Kristiansand-regionen. Prisen overrekkes på YS-konferansen 30. oktober.
(©NTB)